MaSR F3F – Ružomberok /Dobšiná

V neďelu 31.7.2016 sa podarilo odlietať prvú tohtoročnú F3F seriálovú súťaž. Predpoveď počasia na víkend nebola príliš optimistická. V úvahu pripadali dve možnosti. Sobotný termín na slabý západný vietor na svahoch Liptovského Trnovca, alebo nedeľa Dobšinský kopec s južným vetrom, aj keď s rizikom zrážok.
Vlado ako hlavný organizátor rozhodol pre nedeľu a ukázalo sa, že mal pravdu. V sobotu bol na Liptove vietor takmer nulový. Zato nedeľa na Dobšinej nás privítala krásnym slnečným počasím a aj sľubovaným južným vetrom. Po príchode bol síce na hranici lietateľnosti, ale už o 10:00 sme mohli začat súťaž v regulárnych podmienkach.
Na štart sa postavilo 14 pilotov, z toho jeden nečlen ZMoS. Po rozbehovom prvom kole vietor zosilnel a v priemere sa už stále držal nad hodnotou 7m/s. Všetko prebiehalo v svižnom tempe, k spokojnosti všetkých zúčastnených. Lietali sme bez prestávky, až kým nás počas desiateho kola neprinútila súťaž ukončiť intenzívna búrka.
Po deviatich kompletných kolách sa víťazom stal Vlado Šimo, pred Lubom Ivanom a Robom Bartokom. V predbúrkovom poslednom kole sa nalepší čas (40,50s) podarilo dosiahnuť Karolovi Mrvovi.
Špeciálne poďakovanie patrí p.Gajanovi, Vladovmu svokrovi, ktorý neváhal merať cestu z Banskej Bystrice, aby nám priamo na kopci navaril výborný guláš. Po prečkaní lejaku v autách a následnom vyhodnotení sme sa s pocitom vydarenej akcie rozišli domov.
Kto neprišiel, zaváhal 🙂

Výsledky:
F3F_Ruzomberok20016_serial

F3F_Ruzomberok2016_LOG

F3F_Ruzomberok20016_komplet

Jožo Kajan

FOTO Milan Ďuriš

There are 1 comments. Add yours

  1. 2nd august 2016 | Milan Tkáčik says:
    Vlado, perfektne zvládnutá súťaž! A ten guláš, mal som aj duplu :-) Dík