Nockalm Pokal (A)

Nockalm Pokal (A)

V Rakúskych Alpách, neďaleko od Villachu, bola cez víkend 12.-14.6.2015 ďalšia súťaž Eurocontest a World Cup F3F. Zúčastnilo sa 26 pilotov z Českej republiky, Maďarska, Nemecka, Rakúska a Slovenska. Zorganizoval ju rakúsky klub ÖMV-ASKÖ-ASV Puch Graz.

V piatok za slnečného počasia s teplotou 18°C a s JZ vetrom 5-12m/s sme odleteli 7 kôl. V sobotu bolo o niečo chladnejšie a JZ vietor zosilnel na max 18 m/s. Odlietalo sa ďalších 8 kôl a tak nezvyklé oznámenie v propozíciách, že po odlietaní 15 kôl bude súťaž ukončená, vstúpilo do platnosti.
Z môjho pohľadu to bolo škoda, lebo podmienky na lietanie boli veľmi dobré a dalo sa lietať ďalej. Určite by sa pri tak nízkom počte súťažiacich odlietali ďalšie 3 alebo 4 kolá.

Lietanie v Alpách má svoje zvláštnosti. Ráno a dopoludnia sú podmienky slabšie, bolo aj niekoľko opráv ale odpoludnie sa už termika z dolín postarala o silnejší vietor a veľké rozdiely vo „vzduchu“ pri štarte. Prakticky každé kolo sa niekoľko pilotov „utrhlo“ a odletelo veľmi dobrý čas, čím ostatných bodovo stlačili.
Tým, že sa odlietalo celkovo 15 kôl, sa výsledky štatisticky mierne upravili.
V dobrých podmienkach sa lietali časy okolo 35 až 40s.

Zvíťazil Radek Plch (CZ), druhý bol Frantz Prasch (A) a tretí Rafael Ehardt (A).
Najlepší čas súťaže 31,44s odletel Manfred Knüppel (A) v 9.kole.

Z našich najlepšie F.Ruisl (8), Ľ.Ivan (9), L.Navarčík (13) a P.Rebroš (19).

Zažili sme pekný víkend v krásnom vysokohorskom prostredí. Konečne na súťaži F3F fúkalo a Wöllaner Nock (tak sa volal kopec, na ktorom sme lietali) nás prekvapil dobrými podmienkami na lietanie.
V nedeľu sa síce už nesúťažilo ale my sme sa vybrali ešte raz na kopec aby sme si polietali. Vyhnali nás až mraky a blížiaca sa búrka …

Vďaka patrí organizátorom za usporiadanie súťaže a priateľskú atmosféru.

Celkové výsledky: Auswertung Nockalm 2015

Foto na G+ od Tomáša
a ďalšie foto na G+ Luděk Navarčík